Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

lunes, 25 de febrero de 2013

N'eren conscients?

L'home del rifle... N'eren conscients del missatge subliminal que hi havia en aquesta publicitat? Un altre cas d'un massa llest (el creatiu que ho va disposar voluntariament) i uns quants cecs a l'evidència.
Afegeixo el conjunt escultòric de composició incerta dels Tiranicides Harmodi i Aristogitó, model de la parella d'amants lluitadors, un madur (representat amb barba) i l'altre jove, aprenent i amant del primer.

5 comentarios:

Lior dijo...

Vols dir que te un transfons pervers?
No sé què en diria Gore Vidal, però, d'haver-hi alguna intenció, segurament seria més retranca que cap altra cosa. L'Amèrica de l'època s'ho ben buscaba.

Anónimo dijo...

Jo crec que està fet amb tota la intenció. Diga'm malpensat!

Ho enllaço a Bereshit.

El missatger dijo...

Bon dia.

Estic segur de que l’efecte és absolutament premeditat, tenint en compte el tipus de revista que sembla ser, d’armament, i l’univers simbòlic macho d’aquest tipus de mentalitat, amb el jove que aprèn l’ofici mentre aguanta el tronc del mestre. La imatgeria mascliste d’aquest tipus voreja el simbolisme gay, encara que no vulguin ser conscients. Un tipus de mentalitat que ja funcionava amb els hoplites grecs i la seva lluita per parelles, normalment amants.

El fotògraf ho va fer amb tota la mala baba i rient-se dels clients habituals de la revista; és la impressió que em suscita la imatge.

Salut!

Josep dijo...

La part bona de la censura és que estimula la imaginació.
Impressionant el primer cartell del paio del rifle.
Per cert, ja ha començat la temporada de calçots.

El missatger dijo...

Bon dia, Josep.

Fins que no comenci la dels calçasses no penso moure'm.

Salut!