Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

martes, 11 de octubre de 2011

Una profecia realista al segle XIV

Ambroggio Lorenzetti va ser un dels pintors adscrits a l’escola de Siena, escola de transició entre el Gòtic Internacional i el Renaixement, escola formada entre d’altres grans pintors per Giotto i Duccio.
L’any 1340 Lorenzetti va concloure els frescos pel Palazzo Pubblico de Siena, dos grans cicles amb l’Alegoria del bon i del mal govern, ambdós exemples de sentit moral medieval.

L’alegoria del mal govern presenta els atributs diabòlics (governant amb cornamenta, els vicis que inspiren al tirà, un cabró al costat seu, la justícia lligada, la mort victoriosa). Es mostren també els fruits d’aquest mal govern: la ciutat en ruïnes, el pillatge, la violència omnipresent i els camps devastats i sense fruit.



2 comentarios:

Àngel 'Soulbizarre' dijo...

caram Missatger!

gran i feliç coincidència.
Fa uns vint anys vaig comprar en dues litorgrafies una reproducció d'aquesta obra. La vaig emmarcar degudament i la tinc en un dels angles de lectura de casa meva.

Realment, doncs, poca cosa afegiré al teu post, a banda de celebrar aquesta nova conexió entre Twin Peaks i la Dimensió Desconeguda per la via del "Buon Governo" i els seus assumptes terrenals.

Salut!

El missatger dijo...

Tot just fa uns dies vaig pensar en penjar certa fotografia-rètol d’en Ròdchenko i, què em trobo el mateix dia en cert blog? La mateixa foto!
Per a un bon practicant de ioga no hi ha coincidències, solament la Gran Ment en acció –pensament col•lectiu, li diuen ara. I el bo d’en Funky Baba a la sala de control. ;)
Salut!