Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

jueves, 24 de marzo de 2011

Costums de l'Emperador d'Assíria

Dos gèneres d’esteles esculpides encantaven als emperadors assiris: el de representacions de batalles i el de caceres del lleó.
Obrien la gàbia, el lleó narcotitzat sortia i atacava a l’emperador, qui portava a la mà esquerra una protecció feta de pells, on s’aferrava la pobra bèstia, mentre l’emperador clavava la seva espasa al ventre del felí.
Les esteles obliden interessadament la protecció a la mà de l’emperador, així com que l’exèrcit rodejava a les dos bèsties dirigint les seves llances contra el lleó. En realitat, les esteles són un dels exemples més antics d’art propagandístic per enaltir la figura reial, com en aquest exemple fet a la major glòria d'Asurbanipal, que es troba al British museum i que he copiat d’Arstor.
Gairebé totes les esteles assíries són monotemàtiques amb les guerres i les caceres, deixant constància d’una de les civilitzacions més violentes que han existit.
Assíria com a embrió del món futur: del nostre món.
Asura, a la Índia nom d'un ésser demoníac. Nom d'Emperador.

No hay comentarios: