Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

jueves, 30 de septiembre de 2010

Una cavalcadora de somnis.

(Nacer de nuevo)

Remedios Varo, artista nascuda a Anglès, molt a prop de Girona, va pertànyer a aquell grup d’espanyols amb un gran afany de llibertat, experimentació i un esperit lúdic pres com la cosa més seriosa de la vida, grup pel qual transitaven surrealistes i altres excèntrics.

(Icono)
El món creatiu de Remedios Varo s’identifica ràpidament, amb unes constants repetides durant bona part de la seva trajectòria, com l’estilitzament de les figures, els paisatjes onírics, la inspiració hermètica o la distorsió dels grans pintors clàssics. Adjunto un enllaç al blog Alquimistas del establo on es traça una breu però sucosa biografia, d'aquesta artista que mereix més reconeixement: http://alquimistasdelestablo.blogspot.com/search/label/Remedios%20Varo
Apuntar finalment que l’obra de Remedios Varo té sota el meu punt de vista molts punts de contacte amb la de la Mercè Rodoreda més fantàstica, la de Quanta, quanta guerra, Viatges i flors i La Mort i la primavera, així com amb la filòsofa Maria Zambrano.

(Premonición)

No hay comentarios: