Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

martes, 15 de diciembre de 2009

La força de la veritat

Fa uns dies vaig escriure una entrada sobre el poble amazigh, els berebers del nord d'Àfrica: http://el-missatger.blogspot.com/2009/11/persones-lliures.html. Semblava una qüestió força llunyana a la realitat del país, Catalunya, España, o quin prefereixi el consumidor.
Doncs bé, pocs dies després està esclatant a aquest país (sigui quin sigui i s'anomeni com s'anomeni) un problema ben gros que pel moment les nostres autoritats no saben com resoldre: la negativa a continuar menjant de l'Aminatu Haidar, activista saharaui-amazigh, que, si no vaig errat, porta ja un mes de vaga. Aquest cas torna a manifestar l'era global en que vivim: qualsevol conflicte mundial pot escenificar-se a la porta de casa, de la mateixa manera que mengem fruita recollida a Nova Zelanda o que el vol d'una papallona a Bali provoca un huracà a la Patagònia.
En qualsevol cas, esperem que tot s'arregli de la millor manera possible, és dir, amb l'Aminatu sortint-se amb la seva i demostrant als poders varis que enfront del seu joc d'interessos egoistes hi ha una cosa més important: la justícia. Si Gandhi va aconseguir fer fora de la Índia als anglesos amb els seus dejunis, no veig perquè no pot tornar a succeir el mateix.

No hay comentarios: