Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

viernes, 18 de mayo de 2012

Sisè número de la revista l’Apartament


Ja ha sortit el nou número de la Revista l’Apartament, de l’associació cultural gironina Ad’Art. La revista cada cop està més centrada en els articles de reflexió sobre l’art o la cultura. La meva col·laboració en aquest número pretén descriure una mica en que consisteix un art que parteixi de criteris espirituals, i per fer-ho poso en paral·lel les obres de dos artistes actuals residents a les comarques gironines, Marc Pedrosa i Arturo Solari, dos artistes encara força desconeguts però al meu parer amb molta qualitat. L'article està dividit en tres parts:

5 comentarios:

Òscar Roig i Carrera dijo...

"L'Apartament", una de les meves pel·lis favorites. No, sí ja veig que parles d'una revista, però tehia ganes de dir-ho igualment. Veig que tens els teus rampells místics, però no conec aquests artistes i l'article sembla una mica llarg de llegir, ehem, per si me'n podries fer cinc cèntims...

El missatger dijo...

Ja, ja, Òscar, quina vagància! A esforçar-te, que hem d’aixecar el país! (És broma). Bé, el text està dividit en quatre apartats: el primer està dedicat a intentar delimitar una cosa ja per definició il•limitada com què és l’art utòpic, espiritual, místic, com vulguis denominar-ho; en el segon s’apunten alguns trets de l’estètica de Marc Padrosa; al tercer, el mateix amb el pintor Arturo Solari, per acabar amb un breu epíleg recopilant la resta del text. M’han arribat veus de que a la Tori Amos li ha encantat l’escrit, no sé si això et convenç.
Salut!

Òscar Roig i Carrera dijo...

La Tori és una mística carnal, però poc utòpica que també s'hi guanya prou bé els cèntimets. Això que sents veus que et parlen de la Tori a mi també em passa, i al meu psicòleg, també.

El missatger dijo...

He llegit a certa revista que si escoltes al revés el darrer disc de la Tori Amos sentiràs com declara el seu amor a un tal Òscar que viu a Catalunya...
Creus que és veritat?
Salut!

Òscar Roig i Carrera dijo...

No ho crec, tampoc estic tan boig!
Salut!