Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

lunes, 25 de julio de 2011

Per què no ens han de pegar, si ens ho mereixem?

Ja tenim una nova actuació dels mossos d’esquadra brutal.





Aquest organisme té una actuació que recorda que cada cop més a altres tipus de policia, de països amb règims no escollits democràticament. Quedi clar que estic criticant específicament als antiavalots, perquè conec d’altres seccions dels mossos molt diferents. Però això dels antiavalots cada cop va a pitjor. Un mosso d’esquadra que colpeja com colpeja el del vídeo a un home que supera amb seguretat la cinquantena mereix ser expulsat del cos immediatament.
Aquests són els mossos d’esquadra que volem? Aquesta és la nostra societat? Així som? Això li proposem als nostres fills com a idea de comunitat amb ciutadans lliures? Què serà el següent, els presos polítics? Perseguir per raons de consciència? Felip Puig és un perill per a la nostra democràcia. I quan abans s’assabenti la ciutadania, més segurs estarem tots plegats. La sociopatia és un perill per al col·lectiu.
En cas contari, acabarem dient el que diu un personatge d’Ànimes mortes, la novel·la de Gógol , a la plana 70 de l'edició d'Alianza:
«–Como su merced quiera –respondió Selifán, mostrándose conforme en todo–. Si han de azotarme, que me azoten. No tengo nada en contra. ¿Por qué no me han de azotar si lo merezco? Para eso está la voluntad del señor. Cuando el mujik se desmanda, es necesario azotar. Tiene que haber orden. Si hay motivo, que se me azote. ¿Por qué no me van a azotar?»
Cada cop ho tinc més clar: no els votem. Botem-los.


Afegeixo un vídeo més complet tret del bloc d'en Manuel Delgado. Per cert, i de nou, quina informació dóna Televisió de Catalunya d'aquests fets? Tard i malament. Cap a on va Catalunya?

4 comentarios:

Àngel 'Soulbizarre' dijo...

Això és un fàstic. Ja sé que ens vindran amb que cal respectar les normes i tot això. Per aquesta via no ens entendrem. El problema és un altre. Treballar per fer mal és un mal assumpte. La manca de cultura cívica, social, de classe, humanistica i elementalment existencial, actúa de tal manera que el robocop de torn ni es planteja que per molt que li manin a un dels "seus", a un ser humà, a una gent que demana i defensa drets bàsics, no se'ls pot pegar i ja està. Quan qui pega així no sent res especial, pleguem!
Com es pot anar a dormir tranquil després de fer això? I que no em vinguin amb que les ordres són els ordres o el trillat "soy un mandao". Qui mana i qui obeeix tenen un problema: No són bones persones. Dit això, després es pot parlar de drets, deures, normes i ordenances, però hi ha moments que l'univers d'una càrrega és l'univers de la lluita del poder contra l'indefens. És així, universalment injust i impresentable.

El missatger dijo...

Aquí hi ha dos problemes: de l’autoritat, amb un conseller que fa l’ullet a aquestes pràctiques violentes per simple electoralisme dintre del cos, i que amb la seva actitud agressiva és una vergonya per a tots els catalans demòcrates, però també és un problema, tens tota la raó, de l’individu antiavalot, i no s’ha de defugir la responsabilitat individual: un home que fa això, que li surt això per instint, no està bé i no pot formar part de les forces de seguretat perquè ell mateix no és segur.
I tampoc oblidem la responsabilitat del llogater, com descobrirà qualsevol que investigui en el cas: fa anys volia passar de cobrar 300 euros mensuals a 800. Resultat? Una família amb fills al carrer.

David dijo...

Potser per a algú dir això és fer demagògia però mai no he vist un policia d'aquests picar amb aquesta ràbia al cap d'un neonazi.

El missatger dijo...

Ben apuntat, David, com demostra el cas de Noruega i el seu servei d’intel•ligència.
Tot allò que faci flaire d’esquerra es controla, s’estudia, s’arxiva, però l’ultradreta, ay l’ultradreta... bons nois massa joves. Ja creixeran. He conegut casos. I quan creixen, on acaben molts d’ells? Ahir vam veure uns quants al Clot.