Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

lunes, 3 de mayo de 2010

El missatger

Aquesta és la versió de Bill Viola del missatger. Un extracte del seu The messenger, de l'any 96. No he trobat la versió completa.

4 comentarios:

Olga Taravilla dijo...

Sr. Missatger aquesta és una de les meves obres d'art preferides.. va ser el primer vídeo que va aconseguir asseurem en un espai fosc, més de cinc minuts. el vaig veure paralitzada esperant el moment en que pren aire més d'una vegada i de de dos. Fantàstic!!

El missatger dijo...

Hola senyora Maravilla:
Quan Viola es posa... A vegadoes aconsegueix una amalgama entre rerefons espiritual i atenció a la materialitat pròpia d'un gran creador.
Això dels cinc minuts en un espai fosc ha sonat una mica... equívoc?

Olga Taravilla dijo...

Jajajajjaj,no hi ha equívoc possible, tinc un problema de paciència amb els vídeos, que sempre es projecten en espais foscos…Normalment entro i surto amb la facilitat que passejo per la sala mirant quadres. Aquest concretament, el vaig veure al Guggenheim de Bilbao a l'any 1996, en un habitació que et sumergia en la foscor, mentres al fons es projectava el vídeo. Aquest mateix vídeo el van portar a Girona l'estiu passant i no va aconseguir el mateix efecte. La materialitat del lloc de projecció també és important.

Olga Taravilla dijo...

A més a més si busques una exposició que es va fer a Londres, The Passions, em podràs imaginar plorant (a llàgrima viva) davant d'una de les seves obres. Tinc una relació molt especial amb l'obra d'aquest home.