Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

miércoles, 3 de marzo de 2010

El sinistre, o ells no volien

The rifleman va ser un sèrie de televisió creada pel gran Peckinpah i emesa a finals del cinquanta i principis dels seixanta. Rebuscant per una altra feina vaig trobar aquesta meravella, una portada d'una revista basada en la sèrie.
Algú dels que va perpetrar aquesta portada era conscient del que insinua, de les al·lusions a certa perversitat que evoca? Resulta molt sinistre, amb el nen agafant "el tronc", la cara d'alegria del adult, l'aire a versió pederasta de Brokeback mountain... tot això en una revista anomenada l'Home del rifle. No em cap dubte de que és totalment impremeditada, de que el seu públic potencial tendia fins i tot a l'homofobia, però, què sentien aquest homes de manera inconscient?
Si aquest joc psicològic ja em sembla sinistre, què dir de la cultura en que es sustenta? Perquè darrera d'aquests trets soterrats d'homosexualitat i pederàstia, que farien les delícies dels grecs clàssics amb la seva educació dels efebs, s'amaga l'atàvica pulsió a la cultura de la violència. L'home del rifle la té ben gran, ensenya als seus cadells com ser un home, preparat pel proper duel en que en pelarà a un altre. No té cap problema en perpetrar una matança, no fos cas de que es dubtés de la seva virilitat. Un veritable home Marlboro. Ara bé: un home Marlboro gai i pederasta? Qui ho podia imaginar? Per descomptat, els creadors d'aquesta involuntària portada no. O potser si?

2 comentarios:

Olga Taravilla dijo...

L'inconscient creador??

El missatger dijo...

Hola Olga.
En efecte, una mena de lapsus lingue visual.