Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

miércoles, 7 de septiembre de 2011

La societat Doraemon

Aquesta entrada està pensada com un homenatge al personatge que simbolitza la nostra època: el gat còsmic Doraemon.


L’estructura de la nostra societat, la que hem creat entre tots, però de la que són especialment responsables els poders fàctics, es guia per un lema: Tot pel cap, res per al cos, lema d’una societat que està dirigint tots els seus esforços per protegir innecessàriament el cap de la estructura mentre està deixant a la intempèrie el cos.
No deixa de ser simptomàtic que la figura que ens representa sigui un anime japonès, hereu dels nostrats Capgrossos, ja que cada cop més les autoritats tracten a la població de curta de gambals, amb unes formes de dirigir-se a la comunitat entre dictatorial i infantilitzadora.
Però que vagin amb cura, perquè la mainada que ens fan creure que som està prenent consciència. Està a punt d’asseure’s al terra i deixar clar que amb aquests formes no es pot continuar. I llavors veurem que fan els Pares de la Nació, egomaníacs cada cop més allunyats de la situació real. Què farà el cap quan el cos decideixi independitzar-se? Bona part de la població sap sobreviure en situacions complicades perquè ha viscut tota la vida en aquest entorn de risc. Ara bé, sabran els poders fàctics adaptar-se a la zona de extremes turbulències en que estem entrant? Sabran renunciar als guanys que han acumulat, en bona mesura de manera fraudulenta? Ho dubtem molt. En canvi, estem convençuts que bona part de la gent del cos podrà assimilar el gran canvi que s’apropa (que ja està aquí) i les pèrdues que suposarà pels anti-valors tardocapitalistes.
Però potser aquest cap acaparador encara està esperançat amb que arribi en Doraemon, que sempre guanya, i es tregui de la butxaca màgica un invent per seguir estafant al noranta per cent de la població, cosa que no succeirà.

Doraemon opening catalan por M4RCET

I això no és tot, tornarem a escriure d'en Doraemon, el gran símbol de la nostra època. Properament, a la missatgeria: Universitat de Girona-Doraemon.

No hay comentarios: