Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

lunes, 30 de agosto de 2010

Wim Wenders i la teoria del color

Cel sobre Berlín o Les ales del desig? Blanc i negre o color?... Els àngels veuen el món en blanc i negre, mentre que les persones ho veuen en color. Àngels que poden captar els pensaments humans i corren pel món oferint consol, malgrat que invisibles als ulls adults... Una dona trapezista, un circ, un àngel que s'enamora d'ella, i que haurà de renunciar a les ales (i a la condició) si vol consumar l'amor... Nick Cave i Blixa Bargeld i The Carny...



Cel sobre Berlín, Wings of desire, una meravella entre les meravelles que va rodar Wim Wenders a finals dels setanta i començaments dels vuitanta, una d'aquelles obres gràcies a les quals val la pena haver inventat el cinema -i no tracto de ser hiperbòlic. No s'han produït gaires obres de les que es pugui fer un elogi similar. Jutgin si no aquesta escena d’un accidentat, on se’ns mostren els pensaments d’un moribund preparant-se per creuar el pont.


I el reguitzell d'escenes inoblidables -en aquest cas és veritat- continua amb una amb un suïcida, les protagonitzades per Peter "Colombo" Falk, antic àngel, o una passejada per una biblioteca repleta d'éssers alats.



Blanc i negre o color? Blanc i negre, i color.
Annex: no penso perdre el temps parlant de remakes americans banals. Parlem de coses bones que de les dolentes ja se n'encarreguen uns altres.

2 comentarios:

Espera a la primavera, B... dijo...

Una de mis películas favoritas.

El missatger dijo...

Muestra de su gusto exquisito.
Suerte con su cambio de casa, bandarra.