Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

domingo, 22 de agosto de 2010

Croatan diversió

Fa tres o quatre anys Suara produccions van realitzar una sèrie de documentals sobre figures artístiques underground anomenats Croatan. Els vídeos segueixen les normes dels documentals canònics però amb la sana intenció d'enfotra-se'n, amb personatges experts aportant les seves píndoles de saber al voltant del geni (impagable el cineasta underground Antoni Padrós, de professió eminència), el discurs combinat amb imatges d'arxiu, tant tronades en el discurs com en les imatges, fragments d'entrevista de l'autor intercalades -tractat com a geni en els documentals seriosos que parodien.

En tot cas, documentals plens d'humor i de creativitat que mereixen rebre més difusió. I tenen més a la plana del youtube de Suara produccions:
http://www.youtube.com/user/jcastellslucas#p/u/23/wXnsro9ka5w




En altres documentals més convencionals, segueixen mostrant el seu bon gust, ironia, ganes de jugar, l'esperit de diversió inesgotable.
M'han recordat una mica als fakes del majúscul Joan Fontcoberta, un dels artistes contemporanis catalans que realment valen la pena, autor d'alguns dels falsos documentals més brillants i divertits que he pogut veure, i sobre el qual espero poder escriure alguna entrada més endavant.

No hay comentarios: