Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

lunes, 18 de octubre de 2010

Lluisss!!!

Gràcies als comentaris del blog Who's there (xamfra.blogspot.com) m'assabento d'aquesta perla del molt fotogènic Eduardo Mendoza.
D'això se'n diu quedar retratat per a la posteritat, però no Kakfa, sinó el guanyador del premi Bocamoll. Llegir l'obra de Kafka? No llegir, sinó rellegir tants cops com es pugui. Altres autors, en canvi, no sobreviuen ni a la primera lectura.

4 comentarios:

David dijo...

Vull pensar que el premiat Mendoza no parla seriosament. Deu voler sonar graciós. No es tracta de mitificar Kafka, però, és clar, desqualificar-lo com ho fa en Mendoza o és una broma o el pobre home no sap llegir. I si no se sap llegir, tampoc se sap escriure. Salutacions!

El missatger dijo...

Completament d'acord.
Gràcies per la visita, i per la informació.
Salut!

lesmalesherbes dijo...

Irritant! Com es pot dir això? I més venint d'un bufó literari de segona com aquest! Kafka és un contista excepcional i dir el contrari són ganes de ser original o de fer-se l'interessant, que al cap i a la fi és el mateix.
Mendoza mai m'havia agradat, ara em repulsa!


Ramon

El missatger dijo...

No solament contista. Em sembla un novel•lista de primera, malgrat que no es tingui tan present. El castell o El procés no estan escrites segons la fórmula dels best-sellers, tant del dinou, però això és una virtut, com a mínim al meu parer. Kafka aconsegueix crear una obra d’art completament autònoma del món físic i les seves regles, una realitat complementària.
Salut!