Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

lunes, 12 de octubre de 2009

Comunicació post-mortem?

Al segle XIX es va posar de moda fotografiar l'ésser estimat un cop mort, com a darrera instantània per recordar-lo sempre. No he volgut afegir cap fotografia perquè moltes són inquietants; encara més: fan por. També d'altres transmeten una qualitat de calma ultraterrena. Ara bé, som nosaltres, els vius en el present, qui reaccionem amb aquestes emocions. Els morts solament compleixen el paper de mirall que reflexa les nostres esperances, neguits, interrogacions sense resposta relacionades amb l'eternitat.
Què és el més important, l’emissor o el receptor?



Afegeixo dos enllaços per a qui vulgui aprofundir en la qüestió -i
sí, també per a qui vulgui satisfer la seva morbositat amb les fotografies corresponents. Avís per a navegants: al wikipedia en anglès hi ha una que posa els pels de punta


Sí incorporo la imatge d'un quadre de Claude Monet, el pintor impressionista, amb un tema similar, el retrat funerari que va pintar de la seva dona morta. Resulta menys colpidor que les fotografies, però es tracta d'un exemple de la mateixa actitud. Monet estava tan obsessionat en el joc de llums sobre la carn que es va permetre estudiar-ho mentre vetllava a la seva dona.








2 comentarios:

Gemma dijo...

Et crec quan dius que són colpidores, tanmateix no m'atreveixo a clicar els links!!!!

El missatger dijo...

@ Gemma.
Coneixen-te, millor que no ho facis o tindràs malsons aquesta nit.