Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

viernes, 30 de noviembre de 2012

La mirada de la mort


Retrats d’El Fayum, una costum artística dins l’Egipte hel·lenitzat i romanitzat, pintats en vida de les persones però per a posar-los  a sobre de l'embolcall de la mòmia. Qui mira a qui? Som nosaltres els que els mirem a ells o ells ens miren a nosaltres? L’expressivitat dels seus ulls de morts ens transmet algun coneixement? Una manera sincrètica d’entrar en contacte amb allò transcendent.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Són unes imatges impressionants. Sempre m'han impactat. Jo crec que ens miren perquè saben que els mirem.

Lior dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Lior dijo...

Jo seré més prosaic; ens impacten perquè nosaltres sabem que són morts i ens recorden, per tant, la nostra mortalitat. Una cosa així em passa quan veig per casa les fotos del meu pare. Grandíssimes imatges, doncs.

David dijo...

Tenen alguna cosa d'especial, aquestes mirades. Segons com, costa d'aguantar-los la mirada. Salut!

El missatger dijo...

Bon dia, amics.
La capacitat de seducció d’aquests retrats és immensa. Hi ha algunes raons tècniques que ho expliquen (la frontalitat, l’ús de la mirada per a interpel•lar, la indeterminació del fons que crea una atmosfera atemporal), però totes elles juntes no poden explicar del tot un misteri finalment inefable.
Em deixen bocabadat.
Salut!