Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

sábado, 16 de junio de 2012

Caldrà trucar a Snake Plissken?

Caldrà que truquem a Serp Plissken per a que solucioni el que està destruint Angela Merkel, el F.M.I. i el Neoliberalisme?

Al final de 2013 Rescat a Los Angeles Plissken fa explotar uns satèl·lits amb càrrega nuclear, explosions que provoquen una immensa pertorbació electromagnètica que espatlla els aparells mecànics. Amb aquests satèl·lits les grans potències totalitàries feien un xantatge a la població, en especial dins uns Estats Units governats vitalíciament per un dictador. El nucli de la distopia de 2013 té alguns punts en comú amb el nostre 2012. 
Afirma el mitòleg Joseph Campbell: «En lo esencial, podría decirse incluso que no hay más que un héroe arquetípico cuya vida se ha reduplicado en muchas tierras distantes. Un héroe legendario suele ser el fundador de algo: el fundador de una nueva época, de una nueva religión, de una ciudad, de un modo de vida nuevo. Para fundar algo nuevo, es preciso abandonar lo viejo e ir en busca de la idea semilla, la idea germinal que tendrá la potencialidad de dar a luz lo nuevo» (Joseph Campbell, El poder del mito, p. 194)
Esperem que els poders fàctics comprenguin d'una vegada que amb les seves tesis neoliberals ja no hi ha present, i que si volen que continuï existint un present hauran d’integrar bona part de les tesis de grups fins ara marginats del poder. La nova Europa comença per Syriza. No deixa de ser curiós el paper dels grecs dins la cultura europea, sempre models, inspirant amb les seves idees, iniciadors de tants projectes d'Europa.
En cas contrari, Snake Plissken té un comandament a distància. I no li tremolarà el pols. 


No hay comentarios: