Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

lunes, 12 de marzo de 2012

Bellesa prerafaelita

«El que veiem i el que semblem no és més que un somni. Un somni dintre d’un somni».
Amb aquest esplèndid comentari lírico-meditatiu comença Pícnic a Hanging Rock, el film de mitjans els anys setanta de Peter Weir previ a La darrera onada. La frase prova que no cal ser un expert practicant de ioga per adonar-se’n de l’onirisme inherent a la percepció de la realitat.


Però més enllà de la dissolució dels marges entre vigília i somni, la pel·lícula proposa una capbussada en l’estètica prerrafaelita, amb tipus femenins que semblen sortits de quadres de Dante Gabriel Rossetti, una atmosfera d’hipersensibilitat i aigües subterrànies perverses, almenys per l’encorsetat codi victorià.

2 comentarios:

penyabogarde dijo...

Peter Weir ens agrada des dels temps previs a la fama Poetas Muertos i Shor de Truman...sempre hem estat weireristes.

El nostre cinefilisme ens porta a desxifrar la connexió malèvola entre Florentino Pérez i tot un Kubrick a fons.

El missatger dijo...

Senyors penyistes i companys bogardistes: tenen vostés un bon gust constatat ja en nombroses ocasions. Weir a vegades és despista, però les seves primeres pel·lícules són bogardistes de ple dret. I Truman tampoc és dolenta, precisament. Kubrick són paraules majors; citar-lo en la mateixa frase que Pérez fa mal als ulls i a la nostra sensibilitat de weiristes.
Salut!