Esperit de la missatgeria

«Había comenzado el período de Siva el Restaurador. La restauración de todo lo que hemos perdido», Philip K. Dick, Valis.

miércoles, 6 de enero de 2010

Sirius

Al 1944 Olaf Stapledon va publicar Sirius, una novel·la de ciencia-ficció sobre com una sèrie d'experiments fa adquirir una gran intel·ligència a un gos. La novel·la presenta unes qüestions hermètiques de rerafons a la trama fantàstica. Olaf Stapledon era un dels escriptors preferits de Borges.
Doncs bé, el gos Sirius es va reencarnar uns anys després a Espanya com a projecte d'editorial independent especialitzada en divulgació científica i ficció de fantasia: Equipo Sirius. Es tracta, de fet, d'una de les poques editorials de ciencia-ficció que publiquen autors espanyols. Al 2010 compleix 25 anys, el que gairebé es podria considerar un miracle a les nostres terres ibèriques. Sobreviure 25 anys publicant divulgació científica i autors espanyols de ficció fantàstica, i a més, fer-ho des de la independència, es digne d'un monogràfic en un d'aquests programes de fenòmens paranormals.


Així doncs, felicitats als que ho fan possible i a continuar donant bons textos als lectors.

No hay comentarios: